onsdag den 11. juni 2008

Svar til Hapo

Hej Hanne - ja det gør de jo nok. Men lige netop kørekort cd-rom´mer er jo meget udlåndte, så det må vel være en tilfældighed at alle 5 ex. stod på HB lige netop denne dag? Tror du ikke?

Måske vi skal gøre lånerne meget mere opmærksomme på at de skal reservere det de ønsker at låne, hvis det ikke er på hylden når de kigger efter det? Mange kommer og kigger efter noget der ikke er hjemme og så venter de til næste gang. Og det kan de nå at gøre mange gange før de finder ud af at det nok er bedst at spørge efter det. Så reserverer vi det. Men der kan jo reelt være gået flere måneder på denne måde, før låneren får det ønskede materiale.

Alternativt kan man jo hvis man opdager et materiale eller en titel der klumper sig sammen på et sted, gå ind og reservere en eller to ex. hjem til sig selv. Så kommer det jo "hjem til ens eget bibliotek og ens egne lånere".

Kirsten og jeg gør det, at hvis vi opdager at vi pludselig har mange ex. af en titel, så ser vi lige efter hvis ex. det er vi har fået. Og så sender vi det retur til udgangspunktet.
Det sker mest med fantasy titler. Vi opdagede fx. i sidste uge, at vi havde omkring 6-7 ex. af Skammerens datter og det er der selvfølgelig slet ikke plads til. 3-4 af dem kom tilbage til HB, I fik Jeres eget ex. tilbage til Ribe og en af filialerne i Esbjerg fik også deres ex. tilbage. Det gav luft på hylden, ka´jeg godt sige dig.
Men det kræver jo en del materialepjele hvis man skal forhindre at man får for meget af et emne eller af en titel osv. I forvejen kniber det med tid til bare at få rettet op og sat nyt frem på udstillingerne, såh.... Det bliver som regel kun når man pludselig opdager det medens man hjælper en låner med at finde en bestemt bog.

Sjovt nok synes jeg det viser lidt om "mine" låneres læsevaner - eller hvad der bliver lånt og læst mest af. Fantasy går godt. Det gør krimi også.
Mon ikke det er sådan hos de fleste biblioteker?

Ingen kommentarer: